Historien bakom tjänsten 1130.se

Vi är ett antal personer i Göteborg som kom på tanken att en gång i veckan (eller för all del en gång i månaden) sätta oss på samma lunchställe – varje gång.

Tanken var dessutom att inte sätta oss allesammans på samma lunchställe – utan på olika. För luncha med varandra har vi ju ingen lust med – det gör vi ju ändå till vardags.

Tanken var att på detta sätt träffa nya människor som är driftiga, engagerade och villiga att utvecklas, lära och hitta på nya upptåg.

Innovation, kreativitet och handlingskraftiga att företa sig saker. Både för sin egen personliga utveckling, men även för att utveckla vårt samhälle. Det blir ett ömsesidigt mentorskap.

Eller för all del bara ha en trevlig lunchtimma med någon som man länge drömt om att få luncha med. Här behöver jag ju inte ens höra av mig till personen i förväg och be om en lunch. Det är ju bara att kliva på och slå sig ner :)

Det blir dessutom ett starkt komplement till dina kollegor, polare, affärsbekanta eller mosters sedvanliga månadslunch.

Bjuda på sin kompetens

Förutom att personer ska träffas (som annars inte skulle ha gjort det) handlar det om att bjuda på sin kompetens – till de som kommer till ditt lunchhak och stammisställe.

Tänk tanken: Vi alla har funderingar som man ibland vill lufta med någon annan – någon helt oberoende och utifrån. Likt en mentor.

Man vill få andras perspektiv och infallsvinklar på sin fundering, problem eller tanke. Tänk då om man visste att det satt folk runt om på stan som du kan gå till och helt fritt prata om saken. Helt opretentiöst. Vad skulle du säga om det?

Eller tänk tanken att det är du som känner att du kan dela med dig av din kunskap, erfarenhet och idéer. Att du är en mentor, bollplank och coach för andra. Tänk om du bestämde dig för att välja en lunchrestaurang och sätta dig där med jämna mellanrum, och att folk kom till dig för att prata. Intressant? Ja visst är det!

Vi slog slag i tanken och gjorde den till verklighet

Via den här tjänsten Lunch 11.30 kan du:

  • Hitta personer som med jämna mellanrum sitter på samma lunchställe, och som du kan gå till för att prata, bolla och rådfråga det du vill.
  • Lägga till dig själv, berätta vem du är, vart i stan du sitter och hur ofta, för att andra ska komma till dig.